Om oss

Vad vi levererar!

Alcom System levererar kvalificerade lösningar och system inom dokumenthantering och datainsamling. Lösningarna omfattar

  • Skanning och digitalisering
  • Digital arkivering
  • Dokumentstyrning
  • Undersökningar

 

Med våra produkter erhåller du som kund fördelar som

  • Automatiserad datainsamling
  • Säker e-arkivering av dokument och andra filer
  • Automatisk styrning av dokument och arbetsuppgifter
  • Automatisk sammanställning och rapportering av undersökningar
  • Kopplingar mot andra system för automatisk överföring av information
  • Kostnadsbesparingar och tidsbesparingar

Bästa undersökningsverktyget för hög svarsfrekvens

Kom i kontakt med oss!

Har ni en idé, utmaning eller ett problem? Hör av er. Vi tar gärna en titt på era dokument och diskuterar en lämplig lösning.

Genom att koppla in oss tidigt i projekten kan vi hjälpa till med att säkerställa att den tänkta processen kommer att fungera tekniskt och presentera alternativ om förutsättningarna inte är optimala.

Våra tjänster inkluderar installation, support, utbildning med mera

Konsultation

Vi erbjuder tjänster inom installation och konfiguration, design av mallar, support, utbildning, utveckling av kundanpassade lösningar med mera. Vår breda erfarenhet är en av våra största styrkor som löpande hjälper oss att leverera nya högkvalitativa lösningar.

Vilka är våra kunder?

Vi har hundratals kunder i Sverige och övriga Norden, såväl privata aktörer som offentliga myndigheter. Då användningsområdena för våra produkter är många finns kunderna spridda inom vitt skilda branscher där de största sektorerna är vård och utbildning.

Se även våra referenser.

Sekretess

Många av våra kunder hanterar sekretessbelagd information i sina system. Vi tecknar då ett sekretessavtal med kunden vilket gör att våra konsulter som behöver åtkomst till systemen omfattas av tystnadsplikt i enlighet med sekretesslagen.

Företaget

Vi har vår bas i Stockholm, en bra utgångspunkt för resor till andra städer och även övriga nordiska länder. Våra tekniker har bred kompetens och arbetar med allt ifrån försäljning, utveckling och installation till utbildning och support. Med högsta kreditvärdighet enligt UC är Alcom System ett tryggt bolag att göra affärer med.

Kort historik

Alcom System grundades 1987 av Bertil Nilsson och har sedan dess aktivt levererat produkter och system inom datafångst och dokumenthantering till både små och stora organisationer. Företaget har under alla dessa år utvecklats från att primärt ha levererat hårdvara för klassisk OMR (markeringsläsning) och OCR (teckentolkning), till att numera arbeta desto mer kompetensintensivt med avancerad mjukvara och konsultation. Hårdvara fortsätter att vara en viktig del av verksamheten, nu oftast i kombination med mjukvara för datainsamling och elektronisk dokumenthantering.

Alcom System AB grundades 1987